2021-09-19 Concert Bram v Sambeek – Jacobuskerk

Meesterfagottist Bram van Sambeek opent concertseizoen in de Jacobuskerk

Het nieuwe veelbelovend concertseizoen van de Stichting Rolder Concerten zal op 19 september worden geopend door drie Nederlandse giganten waarvan twee zijn onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs. Het zijn de meester fagottist Bram van Sambeek en contrabassist Rick Stotijn samen met de toppianist Hans Eijsackers, die laten horen dat hun instrumenten – fagot en contrabas – niet alleen uitstekende begeleidingsinstrumenten zijn, maar ook een solistische plek verdienen.

Ze brengen het programma “de Vijf jaargetijden”, waarbij het drietal de hele klassieke muziekgeschiedenis doorkruist op zoek naar vergeten klassiekers, onverwachte arrangementen, solistische hoogstandjes, jazz- en rockewerkingen. Van de verbluffende contrabaskunsten van Bottesini tot de jazz muziek van Earle Hagen en van zelden gespeelde kamermuziekklassiekers van Tsjaikovski tot aan Astor Piazzolla.
Deze drie doorgewinterde en creatieve Nederlandse kamermusici bij elkaar beloven een heel afwisselend, boeiend en swingend concert.

In verband met het coronavirus worden er twee concerten gegeven op zondagmiddag, namelijk van 14.30-15.30 en van 16.15-17.15 uur. (www.rolderconcerten.nl alleen via telefonische reservering: 0592 389380).