2022-05-29 Rolderconcert Aidan Mikdad

Nederlands grootste jonge pianotalent Aidan Mikdad speelt in Rolder kerk

Aidan Mikdad, één van de meest belovende jonge Nederlandse pianisten, zal op 29 mei overkomen uit Londen om een recital te geven in de Jacobuskerk Rolde. Vorig jaar maakte hij als jongste deelnemer op het Koningin Elisabeth Concours grote indruk door bij de beste twaalf pianisten te eindigen. Daarmee trad hij in de voetsporen van grote Nederlandse pianisten als Rian de Waal en Hannes Minnaar.

Op het opvallende programma staan de Drei Klavierstücke op. 11 van Arnold Schoenberg, Carnaval op. 9 van Robert Schumann, de Drie Etudes op. 18 van Béla Bartók en de Sonate in B-mineur van Franz Liszt.

In juni studeerde Aidan Mikdad “summa cum laude” af bij Naum Grubert aan het conservatorium in Amsterdam. Na toekenning van de prestigieuze Bicentenary Scholarship, studeert hij nu aan de Royal Academy of Music in Londen bij Joanna MacGregor. In 2017 behaalde Aidan de Koninklijke Concertgebouw Young Talent Award en maakte hij zijn debuut op het Jubileumconcert van de Serie Meesterpianisten in het Concertgebouw in Amsterdam. Veelvuldig was hij te zien bij Podium Witteman en op veel internationale concoursen werden hem al prijzen toegekend waaronder de “International Piano Competition “of Lagny-sur-Marne, het Klavier-Festival Ruhr Scholarship uit handen van Hélène Grimaud en de International Piano Competition “A. Scriabin”. Hij trad wereldwijd op met diverse orkesten. 

Het concert begint om 15.00 uur, voor meer informatie en kaartverkoop:  www.rolderconcerten.nl., Bloembinderij De Bloemgaard Rolde en Boekhandel Van der Velde Assen, telefonisch mevr. Agricola 0592-389380.